Telefon
0266-222005
E-mail
sc.janoszsigmond@eduhr.ro
Cím
Str. Principala, 408, Dârjiu 537075

Grădinița Mujna

 

Grădinița din satul Mujna este de asemenea proprietatea Bisericii Reformate din acestă loalitate și se află în aceeași curte cu școala.

Acestă clădire a fost construită ca locuință de dascăl. Original era o casă cu cerdac. În anul 2010 partea exterioară a verandei a fost înlocuită cu un zid de cărămidă și în încăperea nou obținută a fost instalată toaleta grădiniței. Reparațiile și lucrările de modernizare au fost efectuate tot prin munca voluntară a locuitorilor împreună cu lucrările de reabilitare a școlii în anul 2017. A fost reînnoit acoperișul, a fost tencuiată și văruită fațada. Materialele de construcții au fost suportate de Biserica Reformată Mujna, precum și de Consiliul Județean Harghita, prin programul Kaláka.

În prezent în clădire funționează o singură grupă mixtă de preșcolari. În anul 2018 grădinița a fost dotată, împreună cu Grădinița din Dârjiu, cu un teren de joacă. Acest proiect a fost derulat prin Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România și finanțat de Guvernul Ungariei. La sfârșitul anului 2020, prin sprijinul bisericii, s-a schimbat ușa de la intrare în grădiniță. Mai sunt planificate și alte lucrări de intervenție la acestă clădire, cu toate acestea, implementarea acestora va depinde de viitoarele oportunități și resurse.